Ishavsmuseet -ei unik oppleving

Program hausten 2016

Kvar torsdag fram til og med 27. oktober (i første omgang), potetball med tilbehøyr kl. 14-18. Nytt høve til å sjå deg rundt i utstillingane.

Søndag 11. september: Ope kl. 12-17. Filmframsyning «Til verdens nordligste fiskefelt», fiske og forsking ved Svalbard og Jan Mayen i 1935 og 1936. Søndagsmiddag med lammesteik og omnsbakte grønsaker.
Fredag 16. september: Polarkveld med John Giæver kl. 19.00 med film og foredrag frå ekspedisjon til søraust-Grønland i 2013. Servering i kafeen etter foredraget, på menyen står Biff a’la Lindstrøm. Påmelding ved middag.
Søndag 18. september: Ope kl. 12-17. Filmframsyning «En reise til ishavet», på fangst i Vesterisen 1976. Søndagsmiddag med ytrefilet av Dåhjort i kafeen.
Søndag 25. september: «Selkjøtdagen!». Selkjøt er ein fantastisk ressurs, og denne dagen vert selkjøt servert i mange spanande både kjende og ukjende variantar. Filmframsyning: NRK-filmen om Polarstar sin tur på Newfoundland i 1968 med Stein Ørnhøi. (90 minutt). Filmen vert vist kl. 13 og kl. 15
Søndag 2. oktober: Ope museum kl. 12-17. Søndagsmiddag med Kjøtkaker. Filmframsyning: «En tur til Svalbard i 1950» av Per Høst.
Søndag 9. oktober: Ope museum frå 12-17. Søndagsmiddag med sosakjøt. Filmframsyning: Med Polarbjørn til Nordaust-Grønland i 1932. Første flykartlegging på Grønland.
Fredag 14. oktober: Polarkveld med polarhistorikar Kjell Kjær. Foredrag og boklansering «Ishavsfarerne 1859-1909». Servering av klippfisk med godt tilbehøyr i kafeen etter foredraget. Påmelding ved middag.
Søndag 16. oktober: Ope museum 12-17. Søndagsmiddag med fårikål og filmframsyning: Med den Franske Greve Gaston Micard på ei overvintring i Loch Fine på Nordaust-Grønland med ishavsskuta «Quest» som han hadde leigd til overvintrings-ekspedisjon i 1937-38.
Søndag 23. oktober: Ope museum kl. 12-17. Familiebuffet med kalde og varme rettar. Omvising i utstillingane kl. 13 og kl. 15.
Søndag 30. oktober: «Sel, sild og suppe». Kvardagsmat i Brandal for 100 år sidan, i dag festmåltid på den finaste restaurant. Sel og sild i ulike variantar, havresupe. Siste ordinære opningsdag på Ishavsmuseet i ein utvida 2016 sesong. Film frå sildefisket.
Fredag 4. november: Lutafisk-kveld med Ishavsmuseets Venner. Påmelding til Ishavsmuseet.
Laurdag 19. og søndag 20. november: Julemesse med mange spanande salsstandar.

Følg med på www.ishavsmuseet.no og www.facebook.com/aarvak for nærare program.